Friday, February 18, 2011

Lagu cinta yang memudarat kan diri.

Cinta memang banyak sangat boleh memudarat kan diri.
aku cakap ni sebab aku da pernah melaluinye.
cume, last relationship aku banyak mengajar aku.
supaye jadi lebih matang dan tidak bertindak bodoh.
sebab bile kite bertindak bodoh, kalau orang yang kite syg tu da tak ade perasaan kat kite,
die tak akan rase terharu dengan ape yang kite sanggup buat.

contoh,
" kalau u tak syg i, i minom air klorox nanti!"
bapak die ah nak minom klorox.
baek buat cuci stokin aku. bersih sket.
dengan tindakan macam ni sebenarnye tak akan ubah ape ape fact yang si dia da berubah hati apetah lagi kalau da berubah arah ke utara?
dengan tindakan ini malah akan membuat si dia jadi lagi takut nak kawan dan berusaha lebih gigih lagi untuk jauh kan diri dorang dari korang.

so,
bile dengar lagu macam "perfect nightmare","grenade"
memang best lagu lagu tu,
vokal semua memang mantap. tahniah!
TETAPI....
lirik lagu tu,
ish ish ish.

contoh dari lagu "perfect nightmare"

 " i already know i dont deserve it,
but if its for you i dont mind hurting"

pade awek awek di luar sane,
tolong lah, jangan dengar cakap dak Shonttelle nih.
tolong lah sayang diri anda lebih.
tak perlu lah anda nak tanggung sakit hati dari melihat si dia yg tengah BAHAGIA tu.
die sedap je dengan perempuan tu, gelak gelak ketawa.
kite kat sini dok melalak lalak macam apaa tak tau..
sepatutnye kite pon kene happy jugak.
tak semestinye happy tu kene cari dari orang lelaki.
kawan kawan ade ape gune? betul tak?
jadi tak payah la sanggup nak tunggu dan terus bersedih pade orang yang tak nak kat kite lagi tu. yea?

lagu kedua,
dari Bruno Mars baby. grenade,
honey, i know u love me so much, but please dont be stupid?
" i'll catch a grenade for you,
throw my hands on a blade for you,
jump in front of train for you,
you know i'll do anything for you"
maakaih.
tak payah la syg wat bende tu sume. i syg u lah..hihi.
oke,
teringat dulu ade orang pernah cakap macam ni kat aku.
*kalau ade orang ugut nak buat something yang teruk sangat dekat you,
then baru la i sanggup naik roller coster nih"
hukhuk.
oke sambung balik.
lagu grenade ni bagi aku da macam lagu untuk cinte gila.
tak payah lah nak dok pi sambut bom tu,
sapa yang naya?
kalau hang da meletop hancur lebuq,
budak perempuan tuh sedap dengan lelaki lain,nak buat po?
kan kan kan?

haaaa.
sebenarnye ape motif entri ni pon aku tak tau.
nak sedar kan diri sendiri sebenarnye.
sudah lah tyka. nanti kite cari kebahagiaan same same yea?
kite syg diri kite sendiri.
muah muah untuk diri sendiri.

<3 (wah! Love bg kite Love lah!) hihi..

Love is something that we cannot predict.
Love comes and go. remember that buddy.

oke bai.
:)

8 comments:

A.s.t.i.n.a said...

lagu omputih ni boleh layan music jer... tp penangan cinta itu sgt ajaib tau..

E.d.Y said...

xlayan lagu omputih sngt..huhu

Amira Naddia said...

setuju sesgt..tp kalau da syg gile2 kekdg kite sngup wat ape je asalkn die happy..
love hurts!

Mr.IX said...

cinta punyer pasal kan.... ishk.. papepn, jgn cinta manusia semata2....nnti buta hati tak nampk benda lain lebih penting.....

Klik-Klik-Klik!! :
Minat Yuna? Try dengar lagu dari penyanyi ni lak...!!!

trahlicious said...

likeeee...

Solihin Zubir said...

xde maknenye nk bunuh diri sebab putus cinta..
org bodoh je wat benda bangang camtu.. kan.. =)

F.A.R said...

totally agree with u.
dah kawin nnt baru aku sanggup buat mcm2 demi rumah tangge aku.

bukudiarysofea said...

ohhh ni la die.
LOVE bg kite love tu, LOVE kite la yg bagi!! haha.