Friday, December 23, 2011

berubah lah

tak de sape yang boleh tolong diri kite melainkan diri kite sendiri.
berubah kerana kite mahu, dan bukan sebab orang lain.
berubah kerana Allah s.w.t dan bukan kerana orang lain.

aku pernah jumpe seseorang yang mampu buat aku berubah dengan sendiri nye.
segala yang buruk aku tinggal kan.
segala yang baik aku cube amal kan.
sekarang die pulak yang berubah.
aku pun mula berubah,
aku mula tertanya-tanya diri aku.
ikhlas kah aku berubah dahulu ?
kenape payah untuk aku menjadi seperti itu kembali ?
kenape aku masih ade perasaan cemburu apebile die rapat dengan orang lain ?
ape kah perasaan aku sebenarnye pade die ?

hmm.
aku keliru.
kenape dalam banyak-banyak perkare di dunia ni yang boleh aku fikir.
bende ni jugak yang aku fikir ?
baik aku fikir macam mane nak cari rezeki boleh bagi kat mak ayah aku.
baik aku fikir jalan macam mane untuk menjadi orang yang lebih baik.

sebahagian dari diri aku mahu aku kearah serong.
sebahagian lagi dari diri aku memujuk hati aku agar pergi ke jalan yang lurus.
ape yang aku benar-benar mahu kan ?
bile orang yang aku sayang hilang dari hidup aku,
itu adalah salah satu cara Allah memberitahu aku bahawa die bukan untuk aku.
tapi kenape aku tak nak terime ?

Allah takkan uji hambaNya kalau Dia tahu hambaNya tak kuat.
aku kene kuat. aku kene belajar untuk memperbaiki diri aku.

hmm.

Monday, December 19, 2011

termangu

duduk termenung termanggu seorang diri,
memerhatikan gelagat dan ragam manusia,
berbilang kaum, agama dan bangsa.
pelbagai kerenah dapat dilihat.
manusia terlalu sibuk memikir kan hal diri sendiri,
tidak mempunyai mase untuk memikir kan hal orang lain mahu pun pedulikan mereka.
atau ape yang bermain-main di fikiran mereka semua nya tidak dapat kita tahu.
aku pula ?
sibuk memikir kan tentang diri sendiri yang tidak tahu kemane kesudahannye nanti.
bila akan bermula dimana akan berakhir.
semoga semua nya dapat aku lalui dengan sekuat hati.



Friday, December 16, 2011

伤心

如果我说我为了你哭,你会真心喜欢我吗?
心真的很痛…
我只是没想到,
我会那么快依赖你…
每天流泪,
心真的很痛…
我只是想让你多在乎我,
难道我做错了吗…
我不是在发脾气。。。我只是在伤心。。。

Monday, December 12, 2011

aku bukan patung

memang tak masuk akal ape yang aku rase ni.
tapi terime kasih byk2 atas ape yang kau dah bagi kat aku. 

kau berjaye membuat air mate ni mengalir kembali.

Saturday, December 10, 2011

bodoh

sampai bile aku nak jadi orang bodoh macam ni terkejar-kejar kan kau ?
=(

Sunday, November 6, 2011

:(


Wednesday, November 2, 2011

Girls


Saturday, October 29, 2011

Finally.


4years has gone by..finally the time that me and all of my friend been waiting has finally arrive. Its like just yesterday when I step foot at Kolej Professional Mara Indera Mahkota, Kuantan Pahang full with hatred. (hihi)
but at the end, it is so hard for me to leave, and this is the moment where our hard work being paid off. Although there're some of my friend wishing me happy convocation, but it kills me that my BFF didn't remember my convocation day, but its okay. :)


Thursday, October 13, 2011

Spontaneous Thursday



=)

Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday


=)

Wednesday, October 5, 2011

Wordless Wednesday

Evil Android. 
Don't use Android, use Blackberry. 
:P


kbye


Tuesday, October 4, 2011

wide awake

Assalamualaikum..well hello there world!

hak hak. sayang betei aku tak dak camera, kalau tak aku dah buat vblog dah pepagi bute ni kan. Aku rase aku kene beli satu lah. hihi. Awat mate aku cerah semacam je ni..dah pukul 4 pagi, mate tak mengantuk, lapar pulak tu. nak makan nanti bertambah pulak lemak-lemak yang sedia ade ni. tak pe lah, 3jam je lagi nak siang dah. oke, aku tak boleh tidur kan, jadi ape yang aku nak buat ? layan movie ? movie sejam due dah abes. layan series ? yeah. sekarang ni aku tengah tengok "how I met your mother" hihi.




Am I addict to this drama ? guess I did..more on this later. 
:P

tengok lah cite ni. best !
kbye

Monday, October 3, 2011

Apple trees

girls are like apples on the trees.. the best ones are at the top of the tree.. the boys don't want to 
reach for the good ones because they are afraid of falling and getting hurt instead, they just get 
the rotten apples from the ground that aren't as good, but easy.. so the apples at the top think 
something is wrong with them, when in reality, they're amazing.. they just have to wait for the right 
boy to come along, the one who's brave enough to climb all the way to the top of the tree.. :)


kbye

Monday Laugh










humor or porno ?

word.

Sunday, October 2, 2011

Super Sunday


Who can understand this poster ?

=)

Saturday, October 1, 2011

Just saying

We met, 

we talked,

 we flirted,

 I fell for you,

 I trusted you,

 you flirted with her,

 you ruined everything.


 End of story.






p/s: I'm not being emotional, but I'm just being realistic. 

kbye

Thursday, September 29, 2011

Lepak Malam?

Sejak due tige menjak ni, tak tau lah kenape aku rindu gile nak duduk kat asrama. Selame ni aku duduk dengan parents je, nak overnight rumah kawan pun tak pernah. Keluar rumah pun 2-3 jam je yang parents aku bagi,(tapi kadang-kadang aku langgar je =,='). So bile aku dapat tawaran sambung diploma kat Kuantan,Pahang selame 3tahun, aku rase sedih nak menangis sampai terkeluar biji mate je, dah la first time jauh dengan family, pastu tercampak jauh nun di Kuantan tuh. 


Mase mule-mule sampai tu macam biase lah, takut tengok tempat orang, tak kenal sape-sape, tak de sedare mare pun kat sane, macam-macam lah aku pikir time tu,macam mane kalau aku sakit ke, sesat ke, tkde duit tgh jalan ke, macam mane kalau tak dapat kawan sekepale dengan aku lah. eh, banyak sangat lah yang aku pikir time tu. Aku orang yang pertame masuk bilik, lepas parents aku dah hantar aku tu, aku tinggal dalam bilik sorang-sorang, ape lagi..melalak lah aku..wuuuuu...wuuuuu...sedih nye macam dah tak jumpe lagi je. bhahah..manje nyeeee...aku anak bongsu kot..memang lah..hehe


Tapi lepas dah jumpe roomates aku yang lain, dan lame-lame makin bertambah-tambah kawan yang ade, siket-siket rase sedih tu hilang. Yang aku pelik sekali tu, aku boleh stay up sampai 3,4 pagi borak je. kalau kat rumah pukul 10 mate dah berat je. Aku memang jarang sangat-sangat overnight mase kat Kuantan dulu, boleh kire lah berape kali aku overnight, tak sampai 10 kali pun..sebab nye, bile aku overnight, mate aku jadi macam ni.


tak terbukak dah mate aku time ni,
mase ni baru pukul 3 pagi kot. 
lokasi: teluk cempedak,kuantan 

haa.. macam tu lah jadi nye mate aku, dah tak terbukak dah mate aku yang sepet ni. ceit. mesti korang rase aku ni bosan kan? bhaha. tapi yang pelik nye, ramai pulak yang cakap aku ni sosial, suke keluar malam, pe celoooopppp.?? kahkahkah. Lepas tu, esok tu balik awal sebab aku ade kelas la pulak, baru ingat nak redeem tido, dah kene pegi kelas, memang penampilan yang paling terbaik sekali lah aku tampil dalam kelas hari tu. Selekeh nak mati..dengan muke tak cukup tido, semua orang ingat aku sakit.. jadi aku pun jadikan lah alasan tu untuk balik awal. terime kasih mate ku yang sayu. hihi. dah nak tido sempat lagi amek gamba. tengok lah mate aku dah jadi ape time ni. O.o 



Moral of the story, aku dah lari topik sebenarnye, aku cume nak cakap aku rindu lepak kat asrama dengan kawan-kawan aku je, macam mane bole aku taip banyak-banyak ni? O.o

rindu dengan Asrama Jerjak KPMIM titik

kbye

Wednesday, September 28, 2011

Classic

The last time we meet,

The guy: "We will meet again, syg, I nak you sampai the end, boleh?"

The girl, "of course honey.. <3"

After a month breaking up,

wow, would you look at that, walking around with a NEW GIRL besides him. 

yeah, love sucks!

 It's sucks because things change so fast, catch us unprepared.

kbye.

Monday, September 26, 2011

First Giveaway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia


First Giveaway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia.!

okay, sebenarnye dah lame dah nampak GiveAway ni, tapi tak pernah bukak je, sebab tak pernah lah nak join-join giveAway pe semua ni kan. Tapi hari tergerak pulak nak bukak, and bangggg! hadiah die...bapak lah buat aku leleh ayaq liuq~ Banyak sangat hadiah yang best-best dalam giveAway nih! Okay, aku bagitau la ape antara hadiah-hadiah die yang best eh.

Pakej Photoshot 50 keping gambar bernilai RM 150 tajaan abang photography Fad Ali x 2 Pemenang
Setiap pemenang akan dapat 50 keping dan satu frame picture dari Fad Ali photography. #awesome!



Jersey EPL kelab pilihan korang sendiri 

tajaan Faizal Nizam x 3 Pemenang#doubleawesome!


                                         Seutas jam tangan tajaan Aesya Zealous x 2 Pemenang -
#tripleawesome!!


Bestnye lah kalau dapat salah satu dari kat atas ni kan? tapi bukan ni je hadiah-hadiah nyem ade banyak lagi ! Aku sangat-sangat lah rekemen korang untuk join same giveAway nih !

For more info, click HERE


oke bye!

Sunday, September 25, 2011

Smile


Just smile,
like nothing happen.
Just smile,
like your heart ain't hurt.
Just smile,
like everything is okay.
Just smile
because you know everything is going to be fine.
=)

Tuesday, September 20, 2011

Asal Ada Kawan-Kawan Semua Aku Boleh Lawan

Salam semua. :)
Kalau tak bukak blog memang lah kan pung pang pung pang idea datang mencurah-curah dalam otak ni nak update macam-macam kat blog. Tapi bile dah bukak new post tibe-tibe idea aku keluar pergi outing pulak kan. Lepas tu tak nak balik dah, senang cite aku rase idea-idea aku tu aku rase macam terlalu emo untuk dikongsi kat blog. I'm a grown up women people! and grown up women does not simply show her unrasional emotion in public. hihi. grown up sangat tau. 
ok-ok. tadi aku bukak blog bukudiary dak sofea. Then aku bace tergerak pulak nak tengok ade satu entry ni pasal aku melawat utem dengan cara aku menyamar dengan jaya nye sebagai seorang student Utem. ihii. nak tengok original entry dak sofea punye? tekan SANASINISITUPONBOLEH
kau orang nak tau tak dak sofea ni jahat gile suruh aku pakai student id, sekali aku tengok orang-orang kat dalam bus tu, aku sorang je rupenye yang pakai student id. #kojaq!

kat bawah ni ade la gamba-gamba aku model kejap kat sane. weehooo! tapi something reminds me about these picture. Bile aku tengok gamba-gamba ni semua, aku nampak sangat happy, dan aku tak berpure-pure happy pun time tu. tapi before tu, 12 jam sebelum gamba-gamba ni diambil, aku sebenarnye tengah menghadapi satu kekecewaan yang sangat-sangat besar, satu kekecewaan yang tak pernah aku alami sebelum ini. Then bile aku bace entry dak sofea ni, ade satu ayat die yang buat aku terfikir. 
"Asal ada kawan-kawan, semua aku boleh lawan" 
dan mereka memang banyak tolong aku lawan perasaan kecewa melampau tuh. 
sayang dorang ni sangat-sangat, ketat-ketat, sendat-sendat. 

muah muah muah! 
nak amek sorang satu sebab ade 3 orang time nih. ehe.







nampak tak mate bengkak aku tu? 
mate dah sepet, lagi sket je dah nak hilang mate aku tu.
wehehe


mate masih bengkak. ehek.


Betul cakap dak sofea, 

"asal ada kawan, semua aku bole boleh lawan"
tak lupe jugak pade mama aku yang selalu layan kerenah anak die nih. ehee.
muah tuk mama jugak!

kbye,


p/s: entry ni tak emo kan? :P

Sunday, September 4, 2011

Letting Go Someone that never going to be mine

We can't predict future, but we can always plan our future. Whether it is for the best or for worse, if we plan something that we know it is going to end up bad, why do so ? Why plan for heartache instead of planning for our own happiness ?

Life is too short for heartache. I once, have a heart to this young man. A very gentlemen, whom i thought will never break my heart, will never hurt me in any way that other guy did to me. A gentlemen who always there when I'm in a bad shape, who always there when I need a shoulder to cry on, and always say the right word to comfort me. I never care about this gentlemen background, where did he came from, what history does he have from the past, what he do for living,it does not matter to me at all. I always picture myself be with him, how is it like to be with him, and so I have started to change, from the worse to better, slowly..I'm changing because I'm offering him something that is good for him to spent the rest of his life,but maybe I'm not pretty enough, my body figure did not meet his type of choice,and...as i said..we can always plan, but we'll never know what will it end with.

For all I know, I've been waiting and wanting him to came into my life, and he did, for a moment, and I'll cherish those moment, does unforgettable memories that he gave to me. I'm very grateful for that. But now, I'm tired to chase him, I'm tired to think about it. It is the best if I just let it go.

Dear Gentlemen, 

If you're reading my shady piece of writing, and if you are wondering, yes, it's about you again. Seeing you the other day make me miss you more and more. But I realize something, I realize that I had to let you go from my heart, I know I'm not the perfect match for you. I'm ugly, I know. You be good. stay safe, take a good care of yourself. 

Sincerely, 
the girl you'll never want.

Sunday, August 28, 2011

Judgemental

You and your so-called family,
Want to know what I hate you guys the most ?
Is that you guys are very judgemental,

Don't act like you guys are SOOOOOO damn PERFECT when the FACT is you are NOT !
Sometimes it even make me sick to look at you with your judgemental face.
I am what I am, you are what you are.
But still, It does not make you a BETTER person than I am.

fyi.

YOU SUCKS.

Saturday, August 27, 2011

Memories #1

Kenangan lalu kini menerpa di benak fikiran ku kembali di benak fikiran ku kini yang semakin serabut memikir kan tentangnya. Terlalu banyak kenangan yang datang ketika ini. ade yang manis sehingga buat ku tersenyum, ade juga yang pahit sehingga menyebab kan aku tekanan tahap 180 darjah.

Semua orang mengharap kan masa boleh diputar kan kembali. Kerana, jika kita mampu memutarkan masa kembali, terlalu banyak perkara yang kite tidak mahu terjadi yang mahu kite ubah kan, tapi kalau perkare-perkare itu jika kite ubah maka kite tidak akan dapat sampai ke tahap yang di mana kite berada sekarang. Setiap yang berlaku dalam hidup kita ada sebab nye. Mahu atau tidak, kite harus kuat kan semangat kita untuk tempuhi nye dan juga berdepan denganye.

Kenangan manis yang menerpa di benak fikiran aku sekarang adalah kenangan di tepi pantai Teluk Cempedak. Waktu tu pagi sangat, dalam pukul 5 lebih...aku bersame seseorang ketika itu, aku refer die as mr S lah ye. Time ni aku sangat happy bersame beliau. Mase ni jugak Mr S buat janji dengan aku yang die mahu bersame sehingga ke akhir hayat beliau, tangan digenggam erat, mate bertentangan, beliau kedengaran begitu yakin, namun hati aku tetap terdetik ketidakpastian disebalik janji-janji beliau walaupun hati aku sangat-sangat menyangangi beliau, mungkin pada masa ni adrenalin masing-masing mengepam sangat laju, jadi masing-masing terhanyut dengan kebahagiaan sementara ini, sebab tu lah jodoh kami tak panjang.



Sehingga kini, aku masih lagi teringat kembali kenangan manis bersame beliau, pada mula nya akan terukir senyuman di bibir dan akan diakhiri dengan tangisan. Walau bagaimana pun, aku tahu dan yakin Tuhan itu maha adil, aku yakin ade sebab nye mengapa kami tidak bersama. Cuma aku masih lagi perlu masa untuk buang Mr S 100% dari hati aku. Mungkin kah satu hari nanti kite akan bersama semula ? akan aku serah kan segala nye kepada Tuhan.


:')

#apesal entah aku tulis entri kali nih lain macam sesangat ? ! 

dah puas mengarut. k, bye.

Wednesday, August 24, 2011

You're Confusing

Yeah, I look at you now, and I felt really confusing thinking about you.
It seems like I don't know you anymore. 
Why we always felt that way ? 
When we're close, every little detail about you is in my pocket. 
You always make me smile, and I always make you laugh. 
Felt so right at that time, feels like the world is mine again when I'm with you. 
My heart that got stabbed, got crush, got hurt so bad, but you heal my broken heart. 

But, 
What happen actually ?

Suddenly, we stop texting each other. 
Suddenly, you're avoiding me. 
Suddenly, we became awkward again. 
And I'm thinking at that time, where did I done wrong ?
Did it ever occur to you that what you did to me does effect my life ?

I've come so far from what I used to be,
Suddenly I felt all the changes that I made was useless. 
Now,
Slowly I turn my self back to what I used to be.

I know that you always read my blog,
I just don't know that if you still reading it until now.




I kinda miss you. 
But my ego tells me not to. 


Tuesday, August 23, 2011

JEALOUS MUCH ?

Salam, 

Sekarang ni, mana-mana kite pergi pun, kite bole tengok ramai anak-anak gadis melayu yang suke berfesyen dengan macam-macam jenis baju lah, maxi dress lah,pashmina lah, shawl lah, dan gaye belit belit tudung ni da banyak sangat kat youtube tuh. 

Oke salah seorang role model untuk berfesyen dalam dunia hijab ni adalah Maria Elena Zarul or Maria Elena is Gerek Helen,seorang blogger/vblogger. Cara die pakai shawl memang lah unik dan sangat SELESA oke, tak tipu. try lah. Tapi bile ade yang mengikut gaye-gaye beliau, bukan setakat dari pemakaian tudung, juga dari segi pemakain aksesori di baju. kadang-kadang tu ade yang nampak cantik walau over macam mane dorang pakai pun.

Oke, aku sebenarnye nak cerita pasal junior aku kat KPM ni dulu, oke, don't be in denial lah, die memang cantik, no doubt, bukan kate aku sahaja, juga kate-kate kawan aku. So, she's like playing dressing up a little bit, just trying to mix and blend and keep up to date with the current hijjab style. 

#Is it wrong for her to do that ? NO

#She like to show off ? well, we all do enjoy her new fashion. 

#Can she take picture and upload it on HER facebook? YES she can.

#Can others praise her good look ? THIS IS TOTALLY A YES.

#Then, die menang contest "iftar with Maria Elena Zarul". Can't the girl be excited about it ? YES she can.

So, what i want to say is

Girl, just stay beautiful, you're a strong girl hunneyhh !! And who's that girl ?


# Name die Istiqamah Rasemi. 
asal same dengan I dari Melake oke. :)


#kecik nye lah budak ni kan. haish..


#lastly, gamba yang buat die menang dalam contest "iftar with Maria Elena"
Tahniah sekali lagi dear. 
:)

Jangan risau yea. 
kawan-kawan sentiase ade di belakang awak untuk sokong awak. 
:)

Sunday, August 21, 2011

Ramadhan.

Assalamualaikum ! Well hello there world ! Bajet anwaq hadi. hehe.

Sekejap je kan dah 21 Ramadahan ? Rase macam semalam baru hari pertama kite semua start berpuasa. Rasa macam baru semalam bace status twitter "yeay ! dah 4 hari berpuasa !" tapi sekarang tinggal lagi seminggu lebih aje lagi kan ?

Bulan Ramadhan bulan yang mulia, bulan yang mengajar kite mengawal nafsu kite, bukan sahaja nafsu makan dan minum, juga menahan nafsu nafsu yang lain yang ade kat dalam diri kite.

Nafsu makan dan minum, secara umum nya,kalau orang agama lain tengok orang islam berpuasa, pada pandangan mereka puasa adalah menahan lapar dan dahaga. Tujuan nye adalah untuk kite mengingati orang orang yang kurang senang or fakir miskin atas kesusahan mereka. So yang mane selalu beli makanan banyak banyak time berbuke tu, ingat lah kepada mereka yang miskin dan cube lah berbelanje dengan cermat. Biase lah. bile dah sampai kat bazaar Ramadhan tu, mule lah rambang mate, tak tahu nak beli ape dulu, nampak "nasi lemak kukus+ayam besar" dah terliur, lalu beli sebungkus, terbau "ayam percik bangsar" yang sememang nye membuat iman iman yang tak berape nak kuat tu tergugat mesti beli sampai 3 ketul, macam aku lain, aku tak mudah tergoda dengan makanan, tak...serius ni aku cakap, memang tak berape sangat lah kalau korang semua cube nak goda aku dengan makanan, aku senang tergoda dengan air, kalau lalu dekat tempat jual air yang banyak banyak warna tu, aku rase macam nak beli semua je ! ok. ok. kawal nafsu kan. jadi aku kawal. beli satu aje. :)

Dalam bulan Ramadhan ni jugak, ade aku tengok kawan kawan aku yang tibe tibe sopan sket, yang jadi baik sket. hehe. Lepas tu ade status kat fb aku bace kadang kadang, yang cakap " bulan puasa tak baik menipu" lepas tu adelah pengkomen yang sumbang, "ei. bulan puasa je ke tak bole menipu? bulan lain boleh la yea?"
Aku tak tahu lah kan, tapi pada pendapat aku lah kan, kan bulan puasa ni, yang sunat jadi wajib dan wajib dah tentu la lagi wajib kan, dan sebab tu lah bulan Ramadhan ni bulan mulia dan special sket dari bulan bulan yang lain. hish, kalau nak argue tu sampai habis raye pun belum tentu boleh habis argue, betul tak ? Jadi korang pandai pandai lah fikir sendiri yea.

Dari kehangatan yang dirasai dalam bilik aku ini, tiupan angin yang dikipaskan oleh kipas kat sebelah aku ni memberi semangat untuk aku update entri hari ini. hehe.

ok, sekian sahaja. bye bye.

muahx.



Saturday, August 13, 2011

Live the present.

Don't cry over the past,
 it's gone.
 Don't stress about the future,
 it hasn't arrived. 
Live in the present and make it BEAUTIFUL.

Tuesday, August 9, 2011

Letter


Dear God,

I am sick and tired hearing my friends super-jealousy-girlfriend-problem. A girl have the right to be jealous, but that does not mean she can control everything, have some common sense will ya?

God,

If one day, I’m destined by YOU to be in a relationship, please do not make me like one of them?
Gosh I miss being in a relationship. Yeah, that is so effing true. I miss the morning text and also the good night text from boyfriend. Holding hand walk side by side, take care of him, worried if he get sick, give him support whenever they need, yeah I miss those moment.
If you’re in a relationship, you don’t have to worry about being lonely, if you’re sad, he’ll be there to catch all your tears. Tell something nice about you though its nothing, making you feel needed and feel awesome all the time.
I want to hear about his day and tell him about mine, sharing problems.


But, do I really ready to be in a relationship? I was so afraid to be in a relationship, I don’t want to get hurt. Though there are guys walk into my life and promise me that won’t happen, but I’m scared I will hurt them. If I want to be in a relationship, I want to make it special and forever.

p/s: to my future boyfriend/husband, can you get to me faster? I’m losing all of my patient here..:)


Truly,
From the girl who hopes to be appreciate.
XOXO


Monday, August 8, 2011

Monday Laugh


A picture worth a thousand word right?
well,
what do you think of this?
she's smiling alright,
but why does she smiles like that?
looks like she is up to something no good is it?
evil look!
yeah~
that's right!
eheee~

for those who have to work today,
cheer up,
put a smile on your face like this girl over here.
:D



#word

Saturday, August 6, 2011

Change




You must be the CHANGE that you wish to see in the world,
try your best,
stand at your own feet.
you might be surprised.

smile.


Don't hide your smile, you never know who is falling in love with your smile.






#word



Wednesday, August 3, 2011

next to you


We hold our hand tight and never let go. knowing that we will be there each time if one of us is falling down. 


Saturday, July 9, 2011

I'm no beauty queen.


I used to say to myself that I’m beautiful but its hard to say it when looking into the mirror.
Who am I kidding? I’m not pretty. I'm fat. I don't have the perfect skin. I'm not perfect. I'm not everybody choice. 
Am fooling myself thinking that I work out everyday, and I can get the body that I want, when the truth is there's no change at all on my body. The more sweats coming out from my body thinking that...yeah..I'm getting there...
but the truth is I'm nowhere near it!
Put some of the lotion, whitening cream on my body, thinking that I can get the flawless skin..pfft! the more I write this entry the more shit I feel!

I KNOW I'M NO BEAUTY QUEEN!
I'M JUST A FAT BITCH LIVING A SAD LIFE!
I'M NOT PISSED AT ANYONE, I'M JUST PISSED AT MY OWN BODY! MY MIND! AND MY SAD PATHETIC LOWLIFE! 

sorry . didn't mean to get emotional. bye. 


Wednesday, June 29, 2011

Ayuh! Perangi Lemak!

Lemak?
Lemak dengan aku dah lame sangat bersama,
sampai orang kate dah sinonim sangat dengan aku.
Jadi,
ape yang perlu aku buat?
PERANGI LEMAK!!!

setakat ni,
aku selalu lah jog dengan sit up.
harus lah jog kan.
bile kat dalam perut ni dah ade macam macam,
macam macam yang macam mane tu?
bile dalam perut ni dah ade
nasi lemak rendang ayam,
burger GCB,
fries,
roti canai,
eh,
macam macam lagi lah,
lapar plak bace makanan makanan yang aku type neh.
eheeee~

jadi bile dah banyak sangat makan,
kene lah jog,
bile kite jog,
badan akan terasa panas,
peluh pun akan mula menitik menitik.
nak tau tak peluh yang menitik menitik tu datang dari mane?

haaa.
peluh tu sume sebenarnye air mate.
air mate burger GCB,
nasi lemak rendang ayam,
fries.
haaa..
bile berlari,
badan terase panas,
korang tak tau kat dalam perut korang tu,
burger GCB tu menagis nangis kene bakar.
:P
oleh kerana itu peluh pun keluar menitik.

aku sekarang dah sangat sangat gemuk oke.
jadi harus lah mula kan misi memerangi lemak.
dikuat kuasa mulai dari sekarang!
weeeheeeee~!

Thursday, June 2, 2011

Yes. i cry because i have feelings

so what if aku kuat nangis?
so what if sket sket aku nak nangis?
so what kalau aku nak anggap bende tu big deal?

aku ade hati dan perasaan,
salah ke aku nangis?

emosi lebih ke kurang ke.
tu diri aku.
nak cakap aku lemah ke kuat ke.
suke hati korang lah.
INI DIRI AKU!


bia lah nak cakap air mate aku murah.
suke hati korang lah nak terime aku or tak.
AKU BUKAN PATUNG!
AKU MANUSIA!

Friday, May 20, 2011

my best buddy. ADINI ABU BAKAR


nampak tak banner kat atas ni?
means another BFF story contest yang di anjurkan oleh BFF aku sendiri
to show my support towards your contest this is my BFF story!
:)


oke,
seriously aku memang banyak BFF.
well,
basically aku susah nak berkawan rapat dengan orang,
susah nak cari orang yang boleh masuk dengan perangai aku ni kan.
heee~

kalau hari tu aku cerita kat korang pasal Sarah Adila Sidek,
today aku nak cerita kan pulak salah sorang BFF aku,
aku start berkawan dengan die since aku sem1 mase belajar kat KPMIM.
yeah.
Kolej Professional Mara Indera Mahkota Kuantan Pahang
lah yang menemu kan kami,
cewah!
actually aku da kenal die dulu,
sebab mase orientasi,
die adalah salah sorang junior yang paling dan sangat menonjol sekali,
he's enthusiasm in everything that he do that catch my attention.
then tengok tengok rupenye kami di dalam kelas yang same.
he was my Class Representative at that time.
aku try la borak borak dengan die,
OMJAYYYYY~
die sangat lah peramah oke!
tapi kitorang tak rapat sangat mase sem1,
sem 2 baru kami betul betul rapat,
mase tu, 
aku, him and beybe ika,
kitorang sangat sangat rapat and share EVERYTHING!
mase tu lah aku rase sayang sangat sangat kat dorang ni tau!
aku dan ika sentiase ade kat sisi die thru out happiness and sadness.
ingat lagi die nangis nangis sebab putus cinta.
hehe.
kesian oke! takut giler tengok mate die bengkak!
masuk sem3.
oke,
ini sangat lah sedih.
sebab kami dah renggang.
sebab time tu aku ade boyfriend.
and aku tak bagitau die.
he was a bit upset.
im sorry dear!
if only u could understand what im going thru at that time.
-sigh-
seriously,
ade sekali tu, things happen,
and i was really really angry at him.
sampai aku cakap aku menyampah nak tengok muke die,
then he meet me,
ask me if its true.
and i said yes.
ouh! shit! sorry dear..
tapi kitorang dah pun settle..
and become bff again!
mase sem 6,
kitorang satu kelas lagi.
and i think at that time,
we became closer and closer right?

oke.
nak tahu tak siape die?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


he is Mr Adini the body!
kitorang cam siblings kan?
tapi siblings die lagi hot oke!
grrr!
hehe


hey buddy,
i miss you.
and i love you.
i accept you the way you are.
no judgement at all.
you're the best buddy that tell me the truth when i need to know the truth.
never had a guy friend that care so much about me.
thanks dear.
i don't know how to express my love to our friendship.
so i hope that this entry let you know that how much i appreciate our friendship.

thanks dear.!



Wednesday, May 18, 2011

this feeling is bull****

oh tidak,
aku nak buat entry emo lagi ke ni weyh?
biase la.
aku memang emosi lebih.
hehe.

macam mane yea nak kawal emosi?
sekarang ni memang aku tengah kawal emosi aku.
keep saying to myself yang,
bende ni bende kecik aje.
not a big deal.

but somehow.
bende tu sakit.
sakit kan hati aku.
terase macam bodoh je la weyh.
shit! dam!
uhhh!!!!!
chill lah tyka.

just fake that stupid smile and move on.

:)

Tuesday, May 17, 2011

We're on a MISSION!

SAR!
aku tau aku da janji nak post entri ni bile kite da berjaye nanti,
tapi,tapi,tapi!
aku tak boleh nak kawal nafsu horny aku tuk post jugak entri nih!
:D

Im gladly announcing that
me and Sara Aimi
is on 
A
MISSION! 



 YEAH!
same same lah kite tunggu hasil nye nanti oke?
how i met your mother ah!
seremban-seremban!

muahx!

oke 
bye.

Sunday, May 15, 2011

My birthday Wishlist

heeee...birthday aku lambat lagi..it is on 12 Jun 2011 oke. tapi aku buat entri ni lebih kurang sebulan awal untuk korang yang ade hajat nak bagi aku hadiah tu kan.hehe.wishlist aku pendek jek..(muke innocent)

*Wishlist Tyka 2011*

- rantai leher.
- sling bag roxy / sembonia
- purse roxy
- Domokun size BESAR
- sweter kotak kotak
- Rayban wayfarer 
- Guess Gold Perfume
- nike sandals
- Baskin Robin Ice cream cake

heeeeee....sket je kan?
hikhikhik...

segak bergaya kacak macho tampan dan trendy berkaca mata.
pheeewwiiiit~!
hihi.
oke. 
aku nanti kan hadiah dari kalian oke.
hehehe
tu je nak cakap
oke 
bye!
muah muah muah!

Sunday, May 8, 2011

I Love My Mama!

Mother's day is coming and what is your gift to your mom?
last year i bought my mum a vinnci handbag that she wanted so much.
As for this year, im running out of ideas. as i don't have money to bought her present.
So, this entry is for you mama! :)

A little detail from my background ,
I have 3 siblings and i am the youngest. 
ramai yang cakap, oo...anak last..patut la manje...huh?
aku ganas kot..bile plak manje manje nih...:P

as i grew up, 
my attitude is different from my brother and sister.
aku jenis keras kepale sket, and suke melawan.
ish ish ish.
kakak and abang aku pandai pandai.
aku seorang je lah yang kurang pandai sket.
tapi parents aku tak pernah lagi give up dengan aku.
Specially my mama,
mama percaye aku akan jadi orang yang bergune satu hari nanti. 
:D


i know i've letting you down over and over again because of my damn attitude.
I love you mama, and i will be someone useful in the future.
I'll make you proud one day....muah!



p/s: for those who didn't get the chance to wish Happy mothers day to their mom,
dun be sad. knowing that you have lost yours just make us appreciate our mom more..