Monday, February 21, 2011

awak tak kan faham.

awak tak kan paham,

kite kenal dari tadika lagi,
kite kawan sejak sekolah.
mase tu,
saye dah suke kat awak,
tapi saye tahu,
saye bukan "taste" awak.
saye sedar diri saye,
sayetak cantik,
saye gemok.
pastu gaye macam lelaki,
sangat kasar.
saye tahu awak tak suke.
jadi saye simpan saje perasaan ni dalam hati saye.
walaupun saye ade pakwe mase sekolah,
tapi saye tetap lagi suke kat awak,
dan pakwe saye mase pun tahu saye suke awak.
tapi die wat dek je..haha

Awak tak kan faham,

2010 adalah tahun yang mengubah segala galanye.
tibe tibe awak on ym awak dan kite chat dan berwebcam.
petang tu jugak kite lepak same same dengan kawan saye sorang lagi.
kawan saye tu pun tahu saye memang suke kat awak dari sekolah lagi.,
lepas kite lepak hari tu,
tak lame tu,
saye pun balik ke kolej untuk menuntut ilmu yang tertunggak.
sejak dari itu,
hari hari kite text.
sampai kawan kawan saye pun tanya,
"kau message dengan sape tu?"
bile saye jawab kawan,
dorang tak percaye.
hari hari kite text,
kadang kadang awak luah kan masalah awak,
dan saye luahkan masalah saye.
hati saye semakin berbunga sebab kite makin rapat.
tapi satu je,
saye tak tahu ape perasaan awak.
lame lame,
saye pun sedar, 
kite hanye kawan dan tak lebih dan tak mungkin lebih.
mase tu jugak saye jumpe seseorang.
saye terime die dalam hidup saye sekali gus mengabaikan awak.
kite berhenti text mase tu.
maaf.
bile saye ade masalah dengan si dia,
awak ade untuk bagi saye sokongan.
bile si dia dah tak lagi bersame saye,
awak tak pernah tak putus bagi saye semangat.
terima kasih.
sejak dari itu,
kite rapat semula.
dengan hati yang pedih saye terus kan hidup.
dah 5bulan berlalu,
awak berjaye ubah saye.
awak nasihat kan saye supaye kurang kn cakap cakap kasar
*tapi awak cakap kasar kat saye tak pe plak..adoie.
awak nasihat kan saye supaye tutup aurat saye,
*tapi saye degil, degil sebab tak nak awak perasan yang saye cube berubah.
awak nasihat kan saye supaye jangan tinggalkan suruhanNYA.
awak nasihat kan saye supaye dalam ape jua keadaan kite harus bersabar,
dan hadapi dengan tenang serta wat *peace.
saye sangat sangat bersyukur sebab dapat berkawan dengan awak.
tapi satu je.
saye tak tahu ape perasaan awak.

awak tak kan faham.

tibe tibe, 
kawan saye, mula rapat dengan awak.
saya akui saye sangat sangat cemburu,
tapi tak mampu nak buat ape ape.
saye tak ade hak untuk halang ape ape.
hati saye terguris. 
kenape baru sekarang die rapat dengan awak?
kenape tidak dari dulu lagi?
setelah die tahu kite makin rapat,
tibe tibe die pun mula rapat dengan awak.
tapi tak pe,
saye redha. awak bukan milik saye.

awak tak kan faham

saye cakap bende ni semua,
bukan nak desak awak untuk terima saye.
sebab saye faham situasi awak.
sebab awak dah terang kan kat saye banyak kali.
cume saye nak awak tahu.
hati saye terguris.
saye terase diri saye sangat sangat diperlekehkan.
saye tahu saye ni hanya bahan lawak sahaja.
seolah olah saye langsung tak layak untuk awak.
saye pegang kate kate awak,
"ade jodoh tak kemane"
oke.
saye terima.
kenape? saye terhegeh hegeh sangat ke nak kat awak?
saye dah terbiase berkawan rapat dengan awak.
sampai kan bile ade lelaki nak dekat dengan saye pun saye akan teringat kat awak.
kawan saye kate saye ade banyak saingan.
saye tak fikir begitu,
sebabnye.
kalau ade jodoh ade lah kan?
jadi saye redha aje.


saye pun dah terlupe ape motif entri ni,  =,='
yang pasti sekarang ni hati saye terguris.
saye terase nak lari dari kamu berdua.
hurm.
sekian.

9 comments:

Amira Naddia said...

sebenarnye..awak kene kawen cepat2

applemasam said...

tak bole awak. sebab perjalanan masih jauh lg..:)

Heidi Shafiq said...

kite bako je rumah kak limah tu..

bukudiarysofea said...

nak suro aku bako rambut dy baru dy sedar agaknya?
kite bako je! kite bako je!

A.s.t.i.n.a said...

kekadang.. mualahkan rasa hati itu perlu...

kekadang kita juga perlu faham makna tersirat bagi lelaki andai berkata "kalau ada jodoh tak kemana"

mungkin dia tak sanggup nak lukakan hati awak.. be strong!

bunga said...

adakah luahan hati??

xpe dia xsuka awk..saya suka awk..:)

✿ CikCimi said...

sape disini setuju kite bako.
agkat tangan macam saye.

zarifahmr said...

jangan la main bako bako, pencemaran asap wei -__-


bikpah suko betei masuk belog ni sebab lagu die best teehehehe

Hanafi WangZi said...

wah, walaupun aku yg ke 9 komen aku tetap nak number 1 komen. haha. complicated. xpe, hati kaw, kaw yg tahu jage. tipula nak soh org laen jage. tu pasal buleh jadi unreliable kenkadang. chillax.;)