Tuesday, February 1, 2011

Day 7- my dream wedding

oke.
suke tajuk ini!
dream wedding aku adelah wat kenduri kecil kecilan sebanyak 5 dulang cukup lah,
bak kate Pak cik Goh a.k.a my daddy.
die kate senang,
xpayah nk serabut serabut jemput orang ramai ramai.
xpayah nk susah susah kene basuh periuk besa besa
xpayah nk klua duit banyak banyak.
pas uh,
style rambot aku serabai serabai.
pakai tube ngn mini skirt,
laki aku plak pkai singlet ngn slua levis 501.
wow.
gempak kan dream wedding aku?
senang aje kan?
oke.
tu lah dream wedding tyka chou.
sekian.
babai.














teeeettttt!!!!
hah?
kecilan kecilan?
hah?
5dulang?
hah?
tube dn mini skirt?
hah?
levis?

no! no! no! no! no!

mane bole buat kecil kecilan!
mane bole 5 dulang jek!

hihi.
mule mule skali,
bile aku pegi kenduri kawen sape sape pun la kan.
aku mesti berangan angan macam mane la baju aku nikah dan jugak bersanding.
hikhik.
oke.
untuk nikah,
aku nak pakai baju lengan panjang,
tudung plak tudung macam tudung syria.
aku nak se simple yang mungkin.
wahh..
macam mane la agaknye yea.
hehe.
untuk bersanding plak.
jeng jeng jeng.
aku nak baju lengan panjang jgk.
wane ape aku xdecide lagi.
(yela.bknnye bulan depan da nak kawen pon)
aku xkisah sgt.
yang pasti!!!!
aku xnk rmbut aku ikat sanggul.
xsuke!! 
aku nak simpan rambut panjang smpai paras pinggang then buat curly curly,
aku nak gune rmbut aku sendiri.
xmau rmbut palsu!
hehe.
heels stilato 6inci!
wajib!
sebab bakal suami aku mesti la tingiiiii tingiiii dari aku,
hehe..(minta minta laa..)
dan event perkahwinan aku,
aku nak buat kat ball room hotel.
org kate buat dekat rumah lagi meriah,
tapi aku xnk susah kn org untuk kemas kemas.
hikhik
aku pon xnk parents aku penat nt.
hehe
dan sebab aku nak wat kt ball room hotel.
sebab aku nak sewa satu bilik suite untuk..
ehem ehem ehem..
-malu la plak-
hehe

dan satu lagi bnd yang paling aku nak sangat sangat adelah,
goodie bag tuk kawan kawan aku!
dalam goodie bag tersebut mesti lah ade.
-perfume 10ml(my feveret perfume)
-keychain yg ade ukir name aku dan suami aku
-cup cake yg sedap
-patung kecil

cukup lah tu kan?
hehe.
yang penting perfume tuh!
entah kenape aku nak sangat sangat bg bnd tuh..
hehe.

oke. itu sajek.
yang lain lain tu aku x cite kat sini sebab aku xkesah pon,
bnd bnd yg kat atas ni jek aku mahu ianye jadi realiti kalau ade rezeki lah.
insyaAllah...amin..
hehe


oke.
dun want this.



nak macam ini oke?
(to my future mak anda,..or pak andam)

sweet je kan?
hehehe

haa.. mcm ni jek gown yg aku nak.
simple ajek.
tp bukan rmbut yg mcm tu ah.
hehe.

err..
rase mcm xsaba la plak nk kawen.
hehehe
to my future husband.
cepat cepat la msuk minang..
hadoie..
=,=

6 comments:

Heidi Shafiq said...

demanding.. reject! reject!

✿ CikCimi said...

semoga cpt kawen.
haha.

F.A.R said...

dress dan rambut itu sangat nice oke..
mesti cantik if hari perkahwinan, kau pakai macam tu =)
nk buat kt hotel boleh, tp kene start kumpul duit dr skrg la kan :D
wish u all the best dear..
n jumpe someone better :D

A.s.t.i.n.a said...

saya setujuuu! para pertama tuuu..

ferra ferro said...

haha , mula-mula baca .. pfffttt ..
dah chorus tu , baru betol perempuan ! x)

::astonishing az:: said...

bajet brapa ribu ni?hehe