Friday, April 22, 2011

16 April 2011 jam 10 malam

Kalau ikot tajuk kat atas tu,
ape yang korang tengah buat pade mase tu?

makan?
tidur?
tengok tv?
jalan jalan kat jonker?
jalan jalan kat uptown?
lepak kat kedai makan?
bace buku?

pade mase ni aku tengah bawak moto dengan kawan aku otw nk balik rumah,
malang tak berbau kan.
bile aku sdang memotong kereta dari kanan, 
sebuah kereta bagi signal nak ke kanan nak masuk simpang.

tibe tibe pandangan aku gelap je.
ape yang aku tau,
bile aku bukak mate,

moto yang aku bawak tu hempap kawan aku yang dah tak bermaya lagi nak bergerak.
oke,
sumpah aku macam orang gile.
minta maaf sane sini,
sebab aku tau AKU YANG SALAH,
orang pertame aku call,
bestfriend aku - Acap,kenape aku call die dan bukan parents aku?
sebab aku tau die akan bagitau family kawan aku.
kedua baru aku call mama aku.
ketiga ofsmate aku.

Nasib ade orang awam nak tolong hantar kan aku dan kawan aku pergi hospital,
sepanjang mase tu aku pegang kawan aku,
menyesal tu tak payah nak cakap lagi la.
berkali kali aku minta pade tuhan supaye bagi kat aku sakit kawan aku tu pada aku.

sampai hospital,
aku kene pisah dengan kawan aku,
die kene bawak kat tempat lain,
aku kat tempat lain,
lepas dokter check check aku,
rupenye bahu aku retak dan dagu aku luke teruk dan perlu dijahit.
kepale aku still lagi terfikir pasal excident tadi.
dan pasal kawan aku.
macam mane die?
oke ke tak?
ape aku nak jawab dengan family die?
bile aku jumpe mak die,
aku terus salam tangan mak die minta maaf,

sekarang dah 5hari berlalu.
Alhamdulilah kawan aku da beransur pulih,
cume masih lagi muntah muntah dan kepale masih lagi sakit.

bile bende ni dah lepas,
mungkin korang akan gelak bile kenang kan balik reaksi aku mase tu,
tak pe.
laugh all u want..
only Allah know how i felt at that time,
aku mengaku aku salah,
and i don;t think there's anything wrong with that.

dagu dah berjanggut,
oops.
berjahit. 

mc 48 hari.


lega tengok eyma dah boleh gelak,
lepas tu die bantai muntah pulak,.
aish.
get well soon babe!

Kepade korang kat luar sane,
berhati hati lah di jalan raye,
kite tak tau ape yang akan timpe kite.
:)








*i've waited for your call or text, but never call or text,
what kind of friendship is this?
thanx dude.

14 comments:

pating said...

ouch!reminds me to eksideng yg penah menimpa suatu ketika dahulu ! tp tade lah teruk bagai cetu, get well soon my dear :D makan pantang taw,nati luka cepat baikkk :P

asfz lily said...

Ya Allah, teruk gak excident tu..glad ur n ur friend getting well...setiap y berlaku pasti ada hikmahnya, so dont blame urself because u also dont want all this happen right?

after this more beware on the road ok! <3 u dear..more n more..

so, please get well soon!! laugh n smile always n NO more tears =)

✿ cik atie ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

excident ke yunk??
esh.. nnti bwk motor elok2
ank dara jgn kuar mlm
nk kuar pn naik kete..

enyheartsdiamond said...

huhu.. sian tyka.. get well soon :')

Anak Kampung said...

haishhh....

be strong beb~~!!

ieqa said...

Aaaaa kak tykaaa!
nampak sakit. adoiii
get well soon kak!
be double triple careful next time oke! :)

sonnet™ said...

ohooi atyka goh,get well soon :)

محمد إخوان said...

get well soon babe.
be very careful next time.
best wishes 4 ya.

Rtp Farra Arisha said...

so sorry to hear about u and ur friends. have a good rest then and take care always :)

shahjiehan said...

get well soon~


hati2 lain kali~

Sophie Al-yahya said...

oh kesiannya you. get well soon k.

hopefully korang berdua semakin sembuh.

Solihin Zubir said...

kesiannya...

mujur masih diberi kesempatan utk hidup..

syukur.. =)

delarocha said...

get well soon

intanurulfateha said...

get well soon sayang!!!!!!!!