Tuesday, March 29, 2011

aku ade seorang KAWAN

aku pasti korang pon mesti ade kawan jugak kan.
aku ade kawan jugak.
tapi seorang ni lain sket.

aku ade seorang KAWAN.
siape name die?
oh~aku tak boleh bagitahu kat sini.
rupe die macam mane?
oh~ aku tak boleh siar kan gamba beliau disini.

bukan lah nak kate aku dengan die ni ade hubungan spesel ke hape kan.
tapi aku anggap die macam adik beradik aku sendiri.
see?aku tak boleh nak describe die as abg or kakak pon.

bukan sebab aku tak mahu bongkar kan identiti beliau.
tapi aku menghormati permintaan beliau.

kebebasan beliau ditangan seseorang yang sangat beliau cintai.
tak tahu kenape kami sangat sangat against dengan keputusan beliau.
tapi apekan daye, kalau itu yang boleh buat beliau bahagia.

cumenye,

aku terkilan.
terkilan sebab seolah seolah aku tak mempunyai KAWAN seperti beliau.
kami share probs. got each others back.
kalau hangout,
die akan jage kami. bawak pergi tempat tempat yang best.
bagi kami experience bende bende baru.

KAWAN aku tu?
die seorang penyabar.
tak pernah lagi aku tengok die mara mara.
tak pernah lagi tengok die emo emo,
walaupun da banyak kali kami buli buli beliau.
senang cite, die memang la teramat lah lain dari kawan aku yang lain.

TAPI?
aku tak boleh nak bagitau kalian siapakah beliau.

tak ape lah.
beliau dah besar panjang dah pon..(panjang?)
beliau tahu lah ape yang beliau buat kan?
kami tak membenci anda.
kami tak suke anda tertekan.
kami tak suke anda rase terkongkong.
ape salah kami sebagai kawan anda?
kite semue hanya KAWAN anda.
kami tak membenci DIA yang anda cinta mati tu.
kami TAK SUKE je. :P

as a friend.

aku doakan kebahagiaan kau.
aku takkan lupe yang aku ade KAWAN macam kau.

semoga kau berjaya dalam hidup.
sekian.

4 comments:

✿ CikCimi said...

oke aku taw sape DIE yg kau cerita.

zarifahmr said...

kita kawan jugak kan?
love u sweetie :')

Naddia said...

oke..

nie mst kes kawan anda da ade bf pahtu die da tak cool cam dulu?

kejap...ape yg panjang?? haha

bunga said...

kita dua kawan kan..kan..ehhe