Wednesday, May 2, 2012

changes

These few day had me thinking. Due to no work and stay at home too long.. I mean..TOO freaking long, no work, no money and I feel like I have no life at all. Stay at home, no entertainment.

ok, aku nak cakap ape sebenarnye ni ? im sucks when it comes to opening an entry. selalu lari tajuk.
ok, macam ni. disebab kan bos aku tak bagi aku kerja untuk dibuat, so aku duduk rumah je lah, duit pun tak masuk ape pun tak dak. duit nak pergi sabah tak kumpul-kumpul lagi, jadi bende ni buat aku lagi tambah cemas. hari hari tunggu call dari bos aku macam orang bodoh, setiap pagi tengok mesej twitter je yang penuh, mesej dari orang tu ? lagi la harem...mesej suruh kejut pagi je la yang ado.

ok, lari tajuk lagi. hari-hari aku rase macam aku ade je bende nak complain. complain pasal takde kerja lah, complain pasal dah makin gemok lah, complain tak dapat nak beli kasut lah, tak dapat beli baju lah, nak beli seluar baru tapi nak tunggu peha kecik lah,complain bile nak ade pakwe lah, eh, memacam lagi lah yang aku bebel, jadi aku rase kawan-kawan aku termasuk lah orang tu, dah naik bosan dengan aku ni yang asyik complain je memanjang.
 so one day tu, kawan aku cakap macam ni kat aku,

"doa lah kat Tuhan, sembahyang. insyaAllah kau dapat rezeki,"

 it got me thinking,
all these time i've been complaining a lot... but what did I do to change all of it? bos tak bagi kerja, kenape tak cari part time lain? kenape tak cari jalan lain? takde jalan? kenape tak berdoa supaya tunjuk kan jalan rezeki tu ? betul betul buat aku berfikir. yelah..aku bukan budak budak lagi. dah tiba mase aku cari duit untuk sara diri sendiri dan bukannya bergantung pada parents aku lagi (mekaseh babah tuang minyak hari hari).

aku asyik complain badan gemok, snap gambar."eee...gemok..gemok gemok"
tapi makan tak hingat plak kan. eskem eskem eskem, ni semua salah bos kau tau sarah (sarah adila) buat eskem sedap sangat. ok tertelan air liur plak bile teringat. disebab kan aku out of work hampir 3minggu, and bulan april ni aku keje 9hari je. jadi aku spent mase yang ade dengan gune strider yang babah beli tapi jarang sangat gune, beli mahal mahal tapi tak gune, ayah aku selalu bebel gitu, jadi biar aku gune. muehehe. setakat ni aku start buat 30minit pagi dan 30minit petang. setakat ni aku masih lagi bagi komitmen yang bagus walaupun takde perubahan langsung pade berat aku. tapi tak pa. kite cube lagi. try 3bulan tengok macam mane.

and last sekali, aku asyik complain pasal jodoh, mana tak nya, kawan kawan lepas sorang sorang kawin even aku bukannya nak kawin dalam masa terdekat, tapi aku rase aku patut dah ade seseorang to hold on to. aku ingat aku dah dapat. but i was wrong, hm. die macam dah jauh dari aku. even kami jumpe. tapi lepastu senyap aje. no call no text no nothing its like im nothing to him now. are thing moving too fast? idk, and i don't want to think. let God do his job, and i'll keep on praying.

moral of the story is. i should completely stop complaining. COMPLETELY. stop complaining and start trying.

good day to y'all. may Allah bless all of you who reading this with all His Rahmat. amin.

2 comments:

sarah zulkifli said...

Aku tahu kau letak (sarah adila) sebab aku sarah aimi kan?! Hahahha

sarah zulkifli said...

Aku tahu kau letak (sarah adila) sebab aku sarah aimi kan?! Hahahha